Dr.Öğr.Üyesi

msavasci@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 71 90

Hakkında

Merve Savaşçı, lisans derecesini 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden aldı ve 2012 yılında Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden çift anadal diploması ile mezun oldu. Kendisi, Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi alanında doktora derecesine sahiptir.

Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü'nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmakta ve burada hem yüksek lisans hem de lisans (teorik ve pratik) düzeyinde dersler vermektedir. Araştırma ilgi alanları arasında, yabancı dil becerileri öğretimi (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) ve yabancı dil öğretmeni eğitimi (hizmet öncesi ve hizmet içi) bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunan Savaşçı, çeşitli uluslararası konferanslara katılım sağlamıştır. Ayrıca birçok bilimsel uluslararası dergide hakemlik yapmıştır.

About

Merve Savasci took her Bachelor of Arts (B.A.) degree in English Language Teaching from Yeditepe University in 2011. She had a double major in college and graduated in 2012 with a double major in Translation and Interpreting Studies. She also holds a Doctor of Philosophy (Ph.D.) degree in English Language Education from Yeditepe University (Istanbul, Turkey).

She currently works as an assistant professor in the Department of Foreign Language Education at Sakarya University (Sakarya, Turkey), where she offers both graduate and undergraduate courses (both theoretical and practical). Her research interests center around teaching L2 skills (i.e., EFL reading, writing, listening, and speaking) and language teacher education (pre- and in-service). She has published in national and international peer-reviewed journals as well as presented at and participated in a number of international conferences. She has also worked as a reviewer for many scientific international journals.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lise KÜTAHYA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2007